درمان خانگی شقاق با استفاده از آب،روغن زیتون،سرکه سیب و خوراکی فیبر دار

 
درمان خانگی شقاق با استفاده از آب،روغن زیتون،سرکه سیب و خوراکی فیبر دار

شقاق که با نام علمی فیشر مقعدی هم شناخته می شود یکی از شایع ترین بیماری های مقعدی است. این بیماری بر اثر ایجاد یک ترک یا شکاف طولی مشخص در پوست یا غشای اطراف ناحیه ی مقعد به وجود می آید. این ترک ممکن است در اثر عوامل متعدی به وجود بیاید که از شایع ترین آنها می توان به یبوستاشاره کرد.
یبوست زمانی به وجود می آید که آب بدن کم می شود و میزان حرکات روده ها کاهش می یابد . در نتیجه مدفوع به شدت خشک و سفت می شود و دفع آن بسیار سخت می شود .  در چنین مواقعی فرد در حین اجابت مزاج برای دفع مدفوع فشار زیادی به خود وارد میکند و مدت طولانی تری در دستشویی می نشیند ، در نتیجه ی این فشار و زود زیاد ، پوست و غشای دیواره ی مقعد بر اثر خروج مدفوع سخت و سفت به شدت آسیب می بیند و ممکن است دچار کشیدگی و پارگی شود . در نتیجه فرد به شقاق دچار می شود .
شقاق بیماری مهلک و کشنده ای نیست ولی اگر تحت درمان قرار نگیرد میتواند عوارض متعددی برای فرد ایجاد کند که ابتلا به کم خونی و فقر آهن یکی از اینهاست .
برای بیماری شقاق روش های درمانی مختلفی تا به امروز معرفی شده است . موثرترین و قطعی ترین درمان برای این بیماری عمل جراحی و لیزر درمانی است ولی روش های درمان خانگی از قدیمی ترین روش های درمانی است که برای این بیماری به وجود آمده است . ریشه ی بسیاری از این روش های درمانی به هزاران سال پیش باز می گردد و اثربخشی آنها در طول سالیان اثبات شده است .

درمان خانگی شقاق

روش های درمان خانگی برای شقاق های اولیه و کوچک ممکن است موثر و کارآمد باشند و اثر درمانی داشته باشند ولی نمی تواند پاسخ درستی برای شقاق های حاد و پیشرفته به حساب بیایند  ولی در کاهش علائم و نشانه ها نقش موثری دارند .
در ادامه با انواع روش های درمان خانگی شقاق بیشتر آشنا می شویم :

 

  • آب : معجزه ی این ماده در درمان بسیاری از بیماری ها به اثبات رسیده است . اگر شقاق دارید یا مستعد ابتلا به آن هستید سعی کنید در طول روز ۸ الی ۹ لیوان آب بنوشید . آب دشمن یبوست است و از بروز آن جلوگیری می کند . این روش درمانی از کلیدی ترین روش های درمان خانگی شقاق به حساب می آید .
  • منابع غنی از فیبرفیبر برای داشتن یک دستگاه گوارش سالم لازم و ضروری است . استفاده از رژیم غذایی حاوی منابع غنی از فیبر تاثیر بسیار زیادی در حرکات منظم روده ها و جلوگیری از ایجاد یبوست دارد . میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات و آجیل از غنی ترین منابع فیبر می باشند .
  • روغن زیتون: روغن زیتون سرشار از چربی های سالم است . این ماده سیستم داخلی روده ها را بسیار روان می کند  و باعث می شود که مدفوع به آسانی در روده ها حرکات کند . اگر به شقاق مبتلا هستید یا دچار یبوست های شدید می شوید در برنامه ی غذایی خود روغن زیتون فراوان قرار دهید .
  • درمان شقاق مقعدی با عسل :همچنین می توانید روغن زیتون ، عسل و موم عسل را به مقدار مساوی تقسیم کنید و آن را حرارت دهید تا ذوب شود . سپس پس از سرد شدن این ترکیب را به محل شقاق خود بمالید  .
  • آلوئه ورا: آلوئه ورا اکسیری برای التیام درد است . خواص قدرتمند این ماده برای تسکین درد و التیام بافت های آسیب دیده سالهاست که شناخته شده است . به همین دلیل به عنوان یکی  از قدرتمندترین و موثرترین روش های درمان خانگی شقاق شناخته شده است . می توانید ژل داخل برگ های آلوئه ورا را مستقیما به برای محل شقاق خود استفاده کنید .
  • نشستن در آب گرم: از موثرترین روش های درمان خانگی برای شقاق شناخته می شود. اگر می خواهید علائم و نشانه های شقاق شما کاهش بیابد روزانه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در وان یا ظرف آب گرم بنشینید . این کار را برای چندین بار در روز تکرار کنید  .
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل  خواص درمانی فوق العاده ای دارد . برای بهبود شقاق خود می توانید هم آن را میل کنید و هم روغن آن را به وسیله ی پنبه برای محل شقاق خود استفاده کنید .
  • سرکه سیب: سرکه ی سیب از موثرترین روش های درمان خانگی شناخته شده برای شقاق است . می توانید ترکیب سرکه ی سیب با آب و کمی عسل را هروز به محل شقاق خود بمالید .
  • شیر: اگر می خواهید بدن سالمی داشته باشید هروز قبل از خواب شیر گرم بنوشید . شیر گرم برای تنظیم حرکات روده بسیار مفید است .
  • از زور زدن و نشستن طولانی مدت در توالت بپرهیزید
  • رعایت بهداشت فردی

مقعد ناحیه ای حساس و بسیار آلوده است . پس باید مرتب آن را تمیز و خشک نگه دارید تا شقاق شما دچار عفونت نشود . بهترین روش برای تمیز نگه
.داشتن مقعد شستن آن به وسیله ی آب ولرم و خشک  کردن آن با دستمال نرم و تمیز است

  • عدس

عدس از منابع غنی فیبر است و برای درمان شقاق بسیار مفید است . سعی کنید در
.برنامه ی غذایی خود عدس و جوانه ی عدس را قرار دهید و آن را به طور مرتب مصرف نمایید

  • وازلین و چرب کننده ها

.برای جلوگیری از خروج راحت تر مدفوع از مقعد می توانید از وازلین و چرب کننده های طبیعی استفاده نمایید و مقعد خود را چرب نمایید

  • پمادهای آنتی شقاق

خاصیت درمانی این پمادها و همچنین قطره های آنتی شقاق در روند درمان این بیماری مورد تایید  پزشکان قرار گرفته است و برای کاهش علائم و نشانه
.های شقاق موثرند

  • ورزش و تحرک

ورزش و تحرک از بروز یبوست جلوگیری می نمایند . این امر هم باعث جلوگیری از ایجاد شقاق می شود و هم به کاهش علائم و نشانه های آن کمک می
.کند

  • تخم کتان

.از موثرترین ماده ها برای درمان یبوست شناخته می شود . این ماده حرکات روده را بسیار منظم می کند و از فشار دفع مدفوع می کاهد

  • .هرگز محل شقاق خود را نخارانید و دست نزنید
  • .هرگز از دستمال های زبر برای خشک کردن مقعد خود استفاده نکنید